Despre noi

Salutare și bun venit la Dolina Village!

Noi suntem Luc și Andreea, un olandez și o româncă, mutați la țară în 2019.

Povestea noastră a început în Olanda prin 2013, când am început să lucrăm împreună, tot în domeniul turismului. Împreună am avut prima agenție de turism din Olanda specializată pe destinația Romania.

Prima vizită împreună la Zece Hotare a fost în anul 2017. Luc mai fusese aici de multe ori, deoarece tatăl său cumpărase proprietatea aici încă din 2007, iar zece ani mai tărziu, sosise momentul renovării casei din lemn, actuala Casa Bătrână.

Timpul petrecut aici în timpul renovărilor atât în 2017 cât și în 2018 ne-au făcut să ne dorim să fim aici mai mult, iar în primăvara lui 2019 am plecat din Olanda pentru a ne aşeza, măcar pentru o vreme, la Zece Hotare.

Când ne-am apucat de renovări la prima căsuță, ideea noastră a fost să conservam cât mai bine una dintre ultimele case din lemn din Zece Hotare. Amândoi am apreciat mereu arhitectura tradițională și autenticitatea caselor bătrânești, iar frumusețea satelor romanești de munte a fost unul dintre elementele pe care le-am promovat intens în activitatea agenției de noastre de turism.

Planul inițial a fost să introducem Casa Bătrână în circuitul turistic, dar să continuăm și munca cu agenția de turism. 2019 a fost anul în care am finalizat lucrările la Casa Bătrână, dar și cel mai bun an al agenției noastre. Lucrurile păreau să meargă conform așteptărilor până la începutul pandemiei; un moment de răscruce pentru noi. În timp ce la Casa Bătrână am avut oaspeți constant, am rămas fară clienții din Olanda, iar în mintea noastră s-a conturat planul B: micul nostru sat de vacanță.

Când parcela alăturată cu o casă și un grajd de lemn a fost pusă în vânzare, am reușit să o cumpărăm. Casa și grajdul au fost restaurate și sunt acum case de vacanță Casa Marie-Jose și Casa Strâmbă, iar în prelungirea terenului am amplasat cele patru corturi de glamping.

Pentru noi, proiectul Dolina Village nu este finalizat. Pe viitor, ne dorim să organizăm evenimente, dar și să adaugăm facilităților deja existente un spațiu comun pentru luat masa și un loc de joacă pentru cei mici.

× Whatsapp.